Primăria Sectorului 4, București
Școlile Generale Nr. 93 “Emil Racoviță” , București,
Nr.109 “Serban Vodă” , București,
Nr.110 “Geroge Topârceanu” , București,
Nr.189 “Alexandru Odobescu” , București.
La aceste 4 școli au fost executate următoarele lucrări:
- Instalare sistem detecție și avertizare a incendiilor;
- Instalare sistem antiefracție;
- Instalare echipamente rețelistică și voce-date.
Sistemele de alarma si detectie a inceputului de incendiu sunt absolut necesare pentru protejarea bunurilor materiale, dar si a vietii. Exista doua tipuri de sisteme de alarma la incendiu si anume sistemele de alarmare antiincendiu conventionale si sistemele de alarma incendiu adresabile.
Sistemele de alarma si detectie a inceputului de incendiu conventionale sunt folosite in general pentru imobile mici unde nu este absolut necesara identificarea fiecarui detector de alarma de la panoul de afisare a centralei de detectie.
Sistemele de alarmă și detecție a începutului de incendiu adresabile sunt destinate clădirilor mari și ansamblurilor de clădiri, fiecare senzor de alarmare antiincendiu adresabil putând fi identificat de la panoul de afișare al centralei adresabile de detectie.
Sistemele de alarmă și detecție a începutului de incendiu adresabile sunt sisteme inteligente alcătuite din centrale de detecție și alarmare în caz de incendiu cu bucle adresabile de detectori, detectori de fum și temperatura adresabili, butoane de alarmare la incendiu adresabile, module de adresare a detectorilor convenționali sau speciali precum barierele de fum, alte module de comandă pentru trape de fum, sirene de alarmă la incendiu adresabile sau convenționale.
Sistemele de alarmă și detecție a începutului de incendiu adresabile cu bucle de detectori au o serie de avantaje față de sistemele convenționale:
- În caz de tăiere sau rupere a unui cablu, sistemul de alarmă incendiu este în continuare complet funcțional – cu semnalizare de stare de cablu rupt;
- În caz de scurt circuit între fire, sistemul de alarmă antiincendiu este funcțional în cazul în care detectorii au izolator de scurt circuit integrat.
Printre cele mai importante proiecte de sisteme de alarmă și detecție a începutului de incendiu, instalate și programate de către noi se enumeră urmatoriii producători: Schrack, Siemens, Bosch, Esser, Aritech, Polon-Alfa, Teletek, Helios, etc, sisteme montate în depozite, clădiri de birouri, hale industriale, spitale, mall-uri, etc.
Sistemele antiefracție sunt cea mai bună alegere în cazul în care se dorește protecția și siguranța anumitor bunuri, a locuinței și familiei sau a unei întregi companii. Acestea descurajează tentativa de pătrundere neautorizată în diferite incinte, sesizează condițiile de declanșare a incendiului și scurgerii de gaze, limitează, într-un cuvânt, riscul producerii pagubelor, protejează viață persoanelor și nu în ultimul rând, diminuează valoarea primei de asigurare. Țînând cont de nivelul de risc la efracție, de locurile sau bunurile protejate și de evaluarea conținutului acestora, sistemele de alarmă pot fi clasificate prin grade de securitate.
În general, elementele care necesită protecție sunt în primul rând căile de acces în locuința personală sau firma (ușile și geamurile) și în al doilea rând spațiile interioare. Bazându-se pe aceste lucruri, sistemele de alarmă trebuie să conțină anumite componente: Centrală de detecție și alarmare; Detectoare de mișcare; Detectoare de geam spart; Detectoare de vibrații; Contacte magnetice Tastatură; Bariere în infraroșu; Sisteme de avertizare audio și optice; Elemente de alarmare la distanță (gsm, comunicator telefonic, interfață de conectare la dispeceratul de supraveghere); Acumulatori.
Sistemele de voce date reprezinta unul dintre cele mai importante componente ale sistemului de comunicatii moderne, fara de care o activitate profesionala din zilele noastre nu se mai poate desfasura.
Sistemele de voce date sunt instalatii complexe, avand in componenta infrastructuri de cabluri (UTP, fibra optica, cablu multipereche de telefonie etc.), echipamente centrale (centrale telefonice, servere, switchuri, routere, mediaconvertoare, etc.) si echipamente pentru posturi de lucru (prize voce-date, posturi telefonice, PC-uri, tablete, smartphone-uri, smart-TV-uri, camere video etc.)